Atestate Industrie alimentară

10 €

Brânzeturile sunt produse nefermentate sau fermentate, alcătuite în general, din cazeina care formează matricea proteică în care este înglobată grăsimea, cantităţi variabile de lactoză, săruri minerale, vitamine. Nu trebuie să fie considerate numai o formă de canservare a laptelui, ci... [citește tot materialul]

43 pagini doc Cuprins Bibliografie
8 €

Carnea, indiferent de animalul de la care provine (vită, oaie, porc, pasăre), are o compoziţie corespunzătoare vârstei şi stării de nutriţie a animalului. Carnea conţine circa 20% proteine. Conţinutul grăsimilor în carne depinde de felul animalului şi de starea de nutriţie. Cea mai să... [citește tot materialul]

26 pagini docx Cuprins Bibliografie
5 €

Vinul este una din băuturile alcoolice cele mai apreciate de consumatori. Consumat cu moderaţie are asupra organismului multiple acţiuni benefice, fiind considerat „cea mai folositoare dintre băuturi, cel mai bun dintre medicamente şi cel mai căutat dintre alimente”(Plutarh).Producerea şi... [citește tot materialul]

16 pagini docx Bibliografie
10 €

       Pentru determinarea calităţii laptelui de conservat, se efectuează anlize microbiologice, care se adresează mai ales laptelui pasteurizat sau sterilizat.Pentru laptele crud, analizele microbiologice se executa mai ales pentru cercetarea si determinarea unor microorgani... [citește tot materialul]

31 pagini docx Cuprins Bibliografie
10 €

Industria panificaţiei şi produselor făinoase ocupă un loc însemnat în cadrul producţiei bunurilor de consum datorită faptului că pâinea constituie un aliment de bază, care se consumă zilnic. Produsele de pa¬nificaţie şi făinoase, alături de celelalte produse alimentare, furniz... [citește tot materialul]

45 pagini doc Cuprins Bibliografie
12 €

 Noţiune, conţinut, importanţăPreparatele din carne sunt produse alimentare obţinute prin prelucrarea cărnii, slăninii şi subproduselor comestibile, cu adaos de substanţe auxiliare pentru gust, aromă, culoare, favorizarea legării diverselor componente între ele şi pentru prelungire... [citește tot materialul]

60 pagini doc Cuprins Bibliografie
7 €

Să se proiecteze o secţie de prelucrare a castraveţilor în vederea obţinerii castraveţilor marinaţi în oţet ambalat în borcane de 800 g cu o capacitate de 2500 kg pe zi. Lucrarea îşi propune prezentarea principalelor aspecte legate de castraveţi marinaţi în oţet: compoziţia castrave... [citește tot materialul]

51 pagini doc Cuprins Bibliografie
8 €

Rolul glucidelor in organismul uman este multiplu, in primul rând situandu-se cel energetic. Glucidele asigura, mai mult de jumatate din energia necesara organismului omenesc în 24 de ore. Desi în celule si tesuturi au loc descompuneri permanente ale glucidelor pentru necesitati energetice, ... [citește tot materialul]

31 pagini doc Cuprins Bibliografie
2 €

3.1.CLASIFICAREA PREPARATELOR DIN CARNE După materiile prime folosite, mărunţirea componentelor ce formează compoziţia, tratamentul termic şi forma de prezentare, preparatele din carne se clasifică astfel: preparate din carne crude: carne tocată, pastă de carne pentru mici, cârna... [citește tot materialul]

10 pagini docx Cuprins
7 €

O clasificare a standardelor din punct de vedere al conţinutului:Standarde de prescripţii fundamentale care se referă la terminologie, metrologie, convenţii, semne, simboluri etc;                  ... [citește tot materialul]

23 pagini docx Cuprins Bibliografie
7 €

Pentru majoritatea procedeelor de conservare aplicate în industria conservelor vegetale, operaţiile de condiţionare sunt aceleaşi sau prezintă diferenţieri neînsemnate, atât din punct de vedere al efectului realizat cât şi al utilajelor folosite. Se vor trata o serie de operaţii, aplicabi... [citește tot materialul]

23 pagini docx Cuprins Bibliografie
10 €

Tema pe care mi-am propus să o dezbat în această lucrare este "Tehnologia de fabricare a pastelor făinoase".Motivul pentru care mi-am ales să tratez acest subiect este faptul că, pastele făinoase, sunt din ce în ce mai întâlnite în consumul zilnic, iar calitatea acestora este influențata... [citește tot materialul]

28 pagini docx Cuprins Bibliografie
7 €

Pentru a obţine un randa­ment bun la prelucrarea fructelor, respectiv cantitatea maximă de suc dintr-o anumită cantitate de fructe, în afară de rolul pe care îl are tehnologia aplicată, de mare importanţă este şi soiul de fructe şi starea lor de matu­ritate.In ceea ce priveşte soiurile... [citește tot materialul]

28 pagini docx Cuprins Bibliografie
10 €

Omul este dependent fata de mediul in care componenti ai meniului sau. Alimentul poate fi definit ca un complex de “elemente” sau “factori nutritivi” cu structura diversa, care constituie materia prima sau furnizorul energetic si plastic al metabolismului fiintelor vii.Unul din cele mai impo... [citește tot materialul]

30 pagini docx Cuprins Bibliografie
10 €

Telemeaua este un sortiment de brânză care face parte din categoria brânzeturilor maturate în saramură, originar din zone situate în sud – estul Mediteranei. Din această grupă, fac parte brânza telemea de vacă, din lapte de oaie şi/sau bivoliţă, precum şi brânza telemea cu înglobar... [citește tot materialul]

28 pagini docx Cuprins Bibliografie
8 €

Termenul de băutură răcoritoare (popular „suc”) se referă în special la băuturile carbogazoase sau necarbogazoase obţinute din concentraţi, deşi în sens larg desemnează orice băutură care nu conţine alcool.Sucurile sunt lichide care se consumă pentru potolirea setei şi totodată ... [citește tot materialul]

21 pagini doc Cuprins Bibliografie
5 €

În ultima perioadă s-a pus foarte mult accentul pe efectele pozitive ale unei alimentari bazate pe legume crescute numai cu mijloace naturale.Legumele au certe valori nutritive si calorice. Legumele se constituie într-o importanta sursa de energie pentru organism, si asta graţie in primul rand g... [citește tot materialul]

29 pagini doc Cuprins Bibliografie
7 €

Marmelada este un produs gelificat obtinut din fructe strecurate concentrate, cu adaos de zahar, acizi si eventual pectina.Ea se obtine din fructe proastepe sau semiconservate transformate în marcuri.Marmelada se poate obţine dintr-o singura specie de fructe (piersici, caise,etc.) sau din doua sau... [citește tot materialul]

29 pagini docx Cuprins
10 €

Din totalul cărnii destinate prelucrării industriale, preparatele de carne deţin ponderea cea mai mare (peste 70%) în continuă creştere. Acestea sunt prelucrate din carne tocată de vită, de porc,de oaie sau vînat de care se adaugă grăsime , sînge,organe tocate şi condimente. În mezelur... [citește tot materialul]

38 pagini docx Cuprins Bibliografie
10 €

Din totalul cărnii destinate prelucrării industriale, preparatele de carne deţin ponderea cea mai mare (peste 70%) în continuă creştere. Acestea sunt prelucrate din carne tocată de vită, de porc,de oaie sau vînat de care se adaugă grăsime , sînge,organe tocate şi condimente. În mezelur... [citește tot materialul]

38 pagini docx Cuprins Bibliografie