Atestate atestate.ro Atestate atestate.ro
    • Autentificare
    • Înregistrare
    • Încarcă document
  • Prima pagină
  • Atestate și proiecte
      • Administrație
      • Agricultură
      • Alte materii
      • Arhitectură
      • Arte
      • Asistență medicală
      • Automatică
      • Chimie industrială
      • Comerț
      • Construcții, instalații și lucrări publice
      • Contabilitate
      • Coregrafie
      • Ecologie
      • Economia intreprinderii
      • Economie
      • Educație fizică și sport
      • Electric
      • Electromecanică
      • Electronică automatizări
      • Electrotehnică aplicată
      • Estetica și igiena corpului omenesc
      • Fabricarea produselor din lemn
      • Gastronomie
      • Industrie alimentară
      • Informatică
      • Instrumente și tehnici de laborator
      • Limba engleză
      • Limba franceză
      • Limba germană
      • Limba italiană
      • Management
      • Managementul calității
      • Marketing
      • Materiale de construcții
      • Materii prime și materiale
      • Mecanică
      • Muzică
      • Organizator banqueting
      • Pedagogie
      • Producție media
      • Silvicultură
      • Studiul calității produselor și serviciilor
      • Teatru
      • Tehnici poligrafice
      • Tehnician Operator Tehnică de Calcul
      • Teologie
      • Textile pielărie
      • Turism

      PESTE

      1000

      de proiecte deja realizate

      ATESTATE ȘI PROIECTE
  • Atestate informatică
    • Atestate Html
    • Atestate Oracle
    • Atestate PHP & MySQL
    • Atestate C#
    • Atestate C++
    • Atestate JavaScript
    • Atestate PowerPoint
    • Atestate Word
    • Atestate Access
    • Atestate Visual FoxPro
  • Pe comandă
  • Contact

Determinarea calitatii vinului

  • Atestate.ro
  • Atestate
  • Industrie alimentară
  • Determinarea calitatii vinului
Atestat Determinarea calitatii vinului - imaginea1
Zoom
Atestat Determinarea calitatii vinului - imaginea2
Zoom
Atestat Determinarea calitatii vinului - imaginea3
Zoom
Atestat Determinarea calitatii vinului - imaginea4
Zoom
Atestat Determinarea calitatii vinului - imaginea5
Zoom
Atestat Determinarea calitatii vinului - imaginea6
Zoom
Atestat Determinarea calitatii vinului - imaginea7
Zoom
Atestat Determinarea calitatii vinului - imaginea8
Zoom
Atestat Determinarea calitatii vinului - imaginea9
Zoom
Atestat Determinarea calitatii vinului - imaginea10
Zoom
Atestat Determinarea calitatii vinului - imaginea11
Zoom
Atestat Determinarea calitatii vinului - imaginea12
Zoom
Atestat Determinarea calitatii vinului - imaginea13
Zoom
Atestat Determinarea calitatii vinului - imaginea14
Zoom
Atestat Determinarea calitatii vinului - imaginea15
Zoom
Atestat Determinarea calitatii vinului - imaginea16
Zoom

Determinarea calitatii vinului

5 €
  • Extras
  • Bibliografie

Extras din atestat

Vinul este una din băuturile alcoolice cele mai apreciate de consumatori. Consumat cu moderaţie are asupra organismului multiple acţiuni benefice, fiind considerat „cea mai folositoare dintre băuturi, cel mai bun dintre medicamente şi cel mai căutat dintre alimente”(Plutarh).

Producerea şi comercializarea vinurilor este reglementată de legislaţia fiecărei ţări, iar pe plan internaţional sunt armonizate cu cele ale Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului (OIV), cu sediul la Paris, şi cu reglementările Uniunii Europene (UE).

Vinul este băutura obţinută exclusiv prin fermentaţia alcoolică completă sau parţială a strugurilor proaspeţi zdrobiţi sau nezdrobiţi ori a mustului de struguri proaspeţi, tăria alcoolică dobândită a vinului nu poate fi mai mică de 8,5% vol. alc”. Această definiţie este conformă cu cea din Anexa 1 a Regulamentului CE 1493/1999 – legea de bază din domeniu în Comunitatea Europeană care stipulează: „Vinul: produsul obţinut exclusiv din fermentarea alcoolică totală sau parţială a strugurilor proaspeţi presaţi sau nu, sau a mustului de struguri”.

Calitatea vinurilor a fost şi rămâne în continuare un subiect de mare actualitate, fapt absolut justificat întrucât consumul de vin face parte din hedonismul vieţii, vinul fiind băut numai în măsura în care satisface exigenţele şi preferinţele consumatorilor.

Conceptul de calitate a vinurilor, faţă de alte produse, este destul de greu de definit din cauza caracterului complex şi interpretării sale subiective, dar conţine totuşi câteva elemente precise şi, în prezent, unanim acceptate.

Calitatea se referă în primul rând la condiţiile de autenticitate şi de tipicitate din ce în ce mai sever reclamate de către consumatori. Vinul trebuie să se caracterizeze prin personalitate şi să poarte amprenta specifică imprimată de factorii care stau la baza realizării sale: soiul, condiţiile naturale şi tehnologia d eproducere.

Vinul este cu siguranţă un produs al naturii, dar este pus în valoare de către om prin intermediul unor tehnici şi practici autorizate. Folosirea acestora în limitele stabilite de lege şi într-o măsură care să-i afecteze cât mai puţin compoziţia şi însuşirile primare, nu constituie o operă frauduloasă.

Există o mare diversitate, nu întotdeauna riguros ştiinţifică, de vinuri şi produse pe bază de struguri şi vin, ce a impus o clasificare a lor, care să poată face după diverse criterii (culoare, aromă, conţinut de dioxid de carbon, în glucide, etc.).

Vinul este un mediu complex, o soluţie hidroalcoolică polidispersă în care se găsesc dizolvate peste 1.000 de componente sub diferite stări (molecule nedisociate, ioni, macromolecule, gaze).       Compoziţia fizico-chimică este dependentă de soi, factorii ecologici, gradul de maturare şi starea de sănătate a strugurilor, condiţiile de producere şi de păstrare, vârstă, etc.

Componentele vinului au origini diferite şi anume: strugurii, fermentaţia alcoolică şi alte fermentaţii, procesele fizico-chimice ce au loc în timpul maturării şi învechirii, o serie de substanţe utilizate la corijarea, conservarea şi condiţionarea musturilor şi vinurilor, precum şi cele provenite de la contactul cu utilajele şi vasele de depozitare.

Bibliografie atestat

  1. Amerine, M. A., Berg, H. W., & Cruess, W. V. (1967). The technology of winemaking (2nd ed.). Westport: The AVI Publishing Company, Inc.
  2. Baiano, A., & Terracone, C. (2011). Varietal differences among the phenolic profiles and antioxidant activities of seven table grape cultivars grown in the south of Italy based on chemometrics. Journal of Agriculture and Food Chemistry, 59, 9815–9826.
  3. Boulton, R. B., Singleton, V., Bisson, L. F., & Kunkee, R. (1996). Principles and practices of winemaking. New York: Chapman & Hall Publishers.
  4. Brand-Williams, W., Cuvelier, M. E., & Berset, C. (1995). Use of a free radical method to evaluate antioxidant activity. LWT – Food Science and Technology, 28, 25–30.
  5. Cane, P. (1990). Il controllo di qualità dei vini mediante HPLC: Determinazione di acidi organici. L’Enotecnico, 1, 69–72.
  6. Carrol, D., & Starkey, H. (1971). Reactivity of clay minerals with acids and alkalies. Clays and Clay Mineral, 19, 321–333.
  7. Del Caro, A., Cacciotto, A. F., Fenu, P. A. M., & Piga, A. (2010). Polyphenols, colour and antioxidant activity changes in four italian red wines during storage. Acta Alimentaria, 39, 192–210.
  8. Di Stefano, R., & Cravero, M. C. (1991). Metodi per lo studio dei polifenoli delle uve. Rivista di Viticoltura ed Enologia, 2, 37–43.

Download atestat

Primești atestatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Descarcă acum

Informații

Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
da
Nota:
10/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fișier
Pagini (total):
16 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
4100 cuvinte
Nr caractere:
27836 caractere
Mărime:
1,2 MB (arhivat)
Materie:
Atestate Industrie alimentară
Dată publicare
20.02.2021
Disponibilitate:
În stoc

Descarcă acest document

Alege cea mai comodă metodă pentru tine: direct sau ca membru.

Cumpără descărcări

Intri în contul tău de membru și cumperi un pachet de descărcări.

15€ - 40€ / pachet

între 2-10 documente
Vreau descărcări

Plată directă

Plătești imediat, fără cont și primești link-ul de descărcare pe email.

5€ / acest document

atestat #1217
Vreau direct

Sau poți încărca un document în schimbul a 2 descărcări gratuite

Încarcă document
Atestate atestate.ro

Preluarea de conţinut de pe site fără acordul prealabil în format scris din partea Atestate.ro este interzisă.

ATESTATE
Informaţii utile
  • Termeni și Condiții
  • Politica de confidențialitate
  • Politica de retur
  • Politica privind utilizarea cookies
  • ANPC / SOL
Atestate
  • Atestate Turism
  • Atestate Engleză
  • Atestate Economie
  • Atestate Comerț
  • Atestate Tehnician Operator Tehnică de Calcul
  • Atestate Protecția mediului
  • Atestate Sport
  • Atestate Mecanică
  • Atestate Marketing
  • Atestate Administrație
Informatică
  • Atestate Informatica
  • Atestate HTML
  • Atestate Oracle
  • Atestate PHP & MySQL
  • Atestate C++
  • Atestate C#
  • Atestate JavaScript
  • Atestate Foxpro
  • Atestate Word
  • Atestate Access
  • Atestate PowerPoint
Adăugate recent
  • Importanța parametrilor fundamentali ai selecției mijlocașului stânga în fotbal
  • Importanța pădurilor pentru atmosferă
  • HAYDN - Concertul pentru oboi în DO MAJOR
  • Ecosisteme naturale și antropice
  • Dezvoltarea forței la boxeri
  • Conținutul și rolul marketingului
  • Comportamentul consumatorului
  • Comercializarea serviciilor hoteliere în cadrul Hotelului Aro Palace Brașov
  • Coafură vintage inspirată din anii ’20
  • Coafura ”Vis de vară și machiajul adecvat”
© Copyright 2025 Atestate.ro | Toate drepturile rezervate.