Argument (pagina 4)
Capitolul 1. Turismul balnear (pagina 6)
1.1 Trăsaturile turismului balnear, locul și importanta acestuia (pagina 7)
1.2 Serviciile de turism balnear (pagina 9)
Capitolul 2. Stațiunile balneare din România (pagina 13)
2.1 Stațiunea Amara (pagina 13)
2.2 Balta Albă (pagina 14)
2.3 Bădești (pagina 15)
2.4 Băile Boghiș (pagina 15)
2.5 Băile Herculane (pagina 16)
2.6 Băile Felix (pagina 17)
2.7 Băile Tușnad (pagina 18)
2.8 Băile Govora (pagina 19)
2.9 Băile Calacea (pagina 20)
2.10 Borșa Maramureș (pagina 21)
2.11 Voineasa (pagina 22)
Concluzii (pagina 24)
Bibliografie (pagina 25)
Anexe (pagina 26)
România - țară “carpato-danubiano-pontică” – din punctul de vedere al patrimoniului natural, este definită prin cele trei elemente de referință de importanță europeană (2/3 din Munții Carpați, 38% din lungimea Dunării și 244 km de litoral la Marea Neagră), și toate celelalte componente (climă, vegetația, faună, rezervațiile) care contribuie la crearea unor condiții favorabile practicării diferitelor forme de turism[1].
Potențialul turistic natural în calitatea lui de element de bază a potenţialului turistic se compune în general din elemente generate de natură, cum ar fi:
Potențialul turistic natural reprezintă totalitatea obiectivelor turistice pe care le oferă cadrul natural prin componentele sale: relief, hidrografie, floră, faună, rezervații naturale, climă, faună, resurse balneare.
Această ofertă turistică reală, alcătuită din componentele naturale de peisaj, reprezintă potenţiale resurse turistice şi joacă un rol determinant în dezvoltarea turismului. Elementele care trebuie puse în valoare în mod special sunt:
România dispune de un excepțional fond balnear, care concentrează o varietate de factori naturali de cură. Resursele balneare includ următoarele categorii de factori de cură:
Lucrarea de față este structurată pe două capitole.
Primul capitol prezintă turismul balnear, trăsăturile acestuia, locul și importanța precum și serviciile oferite de această formă de turism.
Cel de-al doilea capitol prezintă unele dintre stațiunile balneare din România precum stațiunea Amara, Balta Albă, Bădești, Băile Boghiș, Băile Herculane, Băile Felix, Băile Tușnad, Băile Govora, Borșa Maramureș, Voineasa.
Turismul balnear reprezintă deplasarea unor persoane de diferite vârste, sexe şi profesii în staţiuni balneoclimaterice sau climatice, ori în localităţi cu factori naturali de cură pentru îngrijirea sănătăţii, odihnă, cură cu substanţe balneare naturale (ape minerale sau termominerale, nămoluri terapeutice, mofete etc.), cu extracte sau medicamente pe bază de plante, pentru profilaxie, întinerire, înfrumuseţare sau numai pentru turism[2].
Turismul balnear acoperă următoarele concepte:
Funcții:
Particularități:
[1] Melinda Candea, Florina Bran, „Spațiul geografic românesc”, ed. Economică, București 2001
[2] Florina Bran, Dinu Marin, Tamara Simion, “Economia turismului și mediul înconjurător”, ed. Economică, București 1998.
Alege cea mai comodă metodă pentru tine: direct sau ca membru.
Intri în contul tău de membru și cumperi un pachet de descărcări.
Plătești imediat, fără cont și primești link-ul de descărcare pe email.