Memoriu justificativ 3
1. Caracterizarea unităţilor alimentaţie 4
2. Tipuri de mese festive care se pot organiza într-un restaurant de 3 stele 6
3. Organizarea serviciilor pentru aniversare în restaurantul Heaven 8
  3.1 Prezentarea restaurantului 8
  3.2 Planificarea evenimentelor 9
  3.3 Rezervarea acţiuni şi încheierea contractului 9
  3.4 Oferta de meniuri pentru evenimente de tip aniversare 10
4. Pregătirea serviciilor 12
  4.1 Aranjarea salonului 13
  4.2 Organizarea bufetului 14
  4.3 Pregătirea serviciilor pentru acţiuni de plasament la masă 19
  4.4 Plasamentul la masă al invitaţilor 21
5. Efectuarea serviciilor 23
  5.1 Servicii realizate în salonul restaurantului 23
Bibliografie 29
  Am ales această temă, deoarece aniversarea este un moment foarte important din viaţă noastră, fiind un eveniment unic ce animează existenţa noastră și pe care ne dorim să nu-l uităm, motiv pentru care locaţia aleasă trebuie să fie una pe măsură.
Este  important pentru noi să ştim să organizăm cât mai estetic şi să servim cât mai profesionist aceste mese pentru că mereu cu diferite ocazii în viaţă, ne vom confruntă cu aceste tipuri de mese organizate. 
  În unităţile gastronomice, mesele festive se organizează cu ocazia diferitelor evenimente de familie sau colegiale şi anume aniversarea zilei de naştere a membrilor de familie, căsătoria, aniversarea unui sfert sau a unei jumătăţi de secol de căsătorie (nuntă de argint şi de aur), mese pentru copii, precum şi mese organizate cu ocazia finalizării diferitelor cursuri de calificare, perfecţionare, liceale şi universitare etc., cunoscute sub denumirea de  ,,banchete” ori ,,agape’’ la aniversarea acestora după un anumit număr de ani.
  În ultima vreme s-a remarcat o frecvenţa sporită acestor acţiuni, în majoritatea unităţilor de categorie superioară mai mari sau mai mici, şi de aceea acestea s-au specializat  în planificarea, organizarea şi desfăşurarea diferitelor tipuri de evenimente.
Restaurantul reprezintă locul ideal pentru evenimente festive oferind graţie structurii sale tradiţionale, condiţii optime care să completeze fericit activităţi de grup, în cazul evenimentelor festive. Prin servicii de restauraţie / catering pentru evenimente (în literatură de specialitate americană şi engleză: function catering) se înţelege servirea de preparate culinare şi băuturi la o anumită ora şi într-o anumită locaţie la un număr precizat de participanţi, în conformitate cu meniul stabilit şi la un preţ convenabil.
 
1. Stere Stavrositu- Practica serviciilor în restaurante şi baruri
2. Constantin Florea- Ghidul Chelnerului
3. E. Dobrescu, C. Bălănescu, G. Morj- Tehnica servirii consumatorilor
4. Stere Stavrositu, Ecaterina Stavrositu – Arta decentei in familie si societate, Arta de aranjare si servire a meselor, Arta gastronomica de familie
5. Constantin Florea – Organizare de evenimente şi banquenting în structurile de primire editura THR-CG 2004
6. Constantin Florea- Maître d'hôtel editura THR
7. Constanţa Bruman- Organizator banqueting editura CDPRESS
8. http://ro.wikipedia.org/ - Informații
9. https://www.google.ro/ - Imagini
Alege cea mai comodă metodă pentru tine: direct sau ca membru.
Intri în contul tău de membru și cumperi un pachet de descărcări.
Plătești imediat, fără cont și primești link-ul de descărcare pe email.