Argument (pagina 1)
Capitolul 1. Concepte de asigurare a calității, controlul calității și sisteme de calitate (pagina 2)
1.1. Concepte de asigurare a calității (pagina 3)
1.1.1. Asigurarea calității (QA) (pagina 3)
1.1.2. Controlul calității (QC) (pagina 3)
1.1.3. Sistem de calitate (pagina 4)
1.2. Indicatori de calitate (pagina 5)
1.3. Certificare de calitate (pagina 6)
Capitolul 2. Sistemul calității și procedurile de audit al calității (pagina 8)
2.1. Sistemul calității (pagina 8)
2.2. Auditul calității (pagina 9)
Capitolul 3. Instrumente ale calității (pagina 20)
Concluzii (pagina 29)
Bibliografie (pagina 30)
Anexa 1 (pagina 31)
De obicei, inginerii aplică abordări izolate de asigurare a calității recomandate de standarde și de cele mai bune practici din industrie pentru a evalua și îmbunătăți calitatea produsului, concentrându-se pe domeniul lor de aplicare individual.
Activitatea de proiectare a sistemelor mecatronice este un proces complex care nu diferă de proiectarea generală şi constă în transpunerea în practică a unei teme impusă de beneficiar/utilizator, prin tehnologie adecvată, pentru realizarea unui produs mecatronic.
Scopul proiectării este de a găsi structurile necesare şi adecvate pentru ca produsul realizat să satisfacă destinaţia cerută. Folosind cunoştinţele în domeniu, imaginaţia şi creativitatea proiectantul rezolvă tema propusă prin achiziţionarea şi procesarea datelor, efectuarea calculelor şi stabilirea soluţiei optime.
Obiectivele activităţii de proiectare în domeniul mecatronic urmăresc nu doar realizarea practică a sistemului propriu-zis, ci şi asigurarea adaptării produsului pentru creşterea eficienţei şi obţinerea de beneficii substanţiale. De aceea este necesară perfecţionarea continuă a activităţii de proiectare prin utilizarea de metode/metodologii noi şi avansate pentru ca produsul mecatronic realizat să rămână competitiv o perioadă cât mai îndelungată.
Aplicarea principiilor SPC și îmbunătățirea continuă merg mână în mână. SPC, sau controlul statistic al procesului, este o metodă care este frecvent utilizată pentru a găsi defectele liniei de producție și pentru a garanta că produsul finit se încadrează în limitele de calitate acceptate. După cum sugerează și numele, se bazează în mare măsură pe abordări statistice pentru a vă oferi o imagine cuprinzătoare a stării actuale a unităților de producție. Cu toate acestea, atunci când este utilizat corect, poate fi un instrument foarte eficient pentru creșterea producției și reducerea la minimum a diferitelor tipuri de deșeuri.
[1] https://epcmholdings.com/quality-assurance-in-electromechanical-systems/
[2] https://qualityandinnovation.com/2008/10/18/quality-system/
[3]https://cdn.intechopen.com/pdfs/33278/intechimproving_quality_assurance_in_automation_systems_development_projects.pdf
[4]https://www.researchgate.net/publication/282985718_Early_and_efficient_quality_assurance_of_risky_technical_parameters_in_a_mechatronic_design_process
[5]https://ro.linkedin.com/pulse/7-instrumente-de-baz%C4%83-%C3%AEn-managementul-calit%C4%83%C8%9Bii-stefan-badescu
[6] Oakland, J.S.: Statistical process Control. Butterworth-Heinemann, Oxford (2003)
[7] Wohlers, B., Dziwok, S., Bremer, C., Schmelter, D., Lorenz, W.: Improving the product control of mechatronic systems using key performance indicators. In: 24th International Conference on Production Research (ICPR 2017), Posnan, pp. 322–329 (2017)
[8] http://www.electronicaems.com/Quality-Management.php
Alege cea mai comodă metodă pentru tine: direct sau ca membru.
Intri în contul tău de membru și cumperi un pachet de descărcări.
Plătești imediat, fără cont și primești link-ul de descărcare pe email.