Argument
CUPRINS
CAPITOLUL I Contabilitatea imobilizarilor necorporale
1.1. Prezentare generala. 4
1.2. Contabilitatea imobilizarilor necorporale. 6
1.3. Exemplu practic. 5
CAPITOLUL II Caracteristici generale ale societăţii VEL PITAR ,
TÂRGU –JIU 8
2.1. Caracterizarea amplasamentului 12
2.2. Diagnoza societăţii comerciale „ VEL PITAR „ sucursala Tg – Jiu.
Profilul şi capacitatea de producţie 13
Concluzii
Bibliografie. 21
Într-o economie de piață “explozivă” în care mărfurile și banii au ajuns să circule cu viteze uluitoare, marile tranzacții se fac cu ajutorul bursei sau prin comerț electronic, timpul este esențial atât pentru cei care vând, cât și pentru cei care cumpără, iar calitatea joacă un rol mai important ca niciodată.
Din economia de piață fac parte toți oamenii, sunt o parte integrantă a acesteia și fiecare își aduce un aport mai mic sau mai mare; s-au creat organisme secializate care să asigure calitatea, să diminueze timpul atât pentru vânzător, cât și pentru cumpărător.
Circuitul financiar este dificil de urmărit atât de către societate, cât și de organele de control care prin intermediul “impozitului pe profit” verifică corectitudinea agențiilor economici.
Evidența operatiilor bănești dintre societăți și persoane fizice sau juridice se poate efectua fie în numerăr, fie fără numerar, direct prin bancă, însă indiferent de metoda utilizată evidența se ține cu ajutorul contabilității sau a finanțelor.
Activele imobilizate reprezintă bunuri și valori economice mobile și imobile – materiale sau nemateriale, destinate a fi utilizate în cadrul societatilor comerciale pentru o perioada indelungata.
Imobilizările se caracterizează prin faptul că nu se consumă la prima utilizare, transmitandu-și treptat valoarea asupra bunurilor realizate cu ajutorul lor. Din punct de vedere financiar, constituie elemente ale activului patrimonial, respectiv mijloace economice și cuprind 3 categorii: imobilizări necorporale, imobilizari corporale și imobilizări financiare.
Imobilizarile necorporale – reprezintă activele nemateriale referitoare la: cheltuielile efectuate la constituirea societăților comerciale, cheltuielile pentru cercetare, concesiunile, brevetele, licențele de fabricatie, mărcile de fabrică, fondul comercial, programele informatice etc.
Imobilizările corporale – reprezintă activele materiale (palpabile) – sub forma terenurilor și mijloacelor fixe (utilaje, clădiri, mașini, calculatoare, plantații, animale etc) Imobilizări financiare – reprezintă titluri de valoare (acțiuni / părți sociale) deținute pe termen mediu și lung în capitalul altor societăți sau creanțe imobilizate (împrumuturi acordate pe termen mediu și lung altor societăți).
Ele au ca efect obținerea de dividende sau de dobânzi (venituri financiare cu caracter variabil, respectiv fix). În contabilitatea financiară, activele imobilizate se reflectă prin conturile din clasa 2 din Planul General de Conturi.
Conturile funcționează după regula de activ – încep să funcționeze prin a se debita și se debitează cu existentul inițial si cu creșterile de activ (la intrarea în evidență a imobilizarilor), se creditează cu micșorările de aciv (la scoaterea din evidenta a imobilizarilor), iar soldul final debitor reflecta imobilizările existente în patrimoniu.
Activele imobilizate reprezintă bunuri și valori economice mobile și imobile – materiale sau nemateriale, destinate a fi utilizate în cadrul societăților comerciale pentru o perioada îndelungată.
Imobilizările se caracterizează prin faptul ca nu se consumă la prima utilizare, transmitandu-și treptat valoarea asupra bunurilor realizate cu ajutorul lor. Din punct de vedere financiar, constituie elemente ale activului patrimonial, respectiv mijloace economice și cuprind 3 categorii: imobilizări necorporale, imobilizări corporale și imobilizări financiare.
Imobilizările necorporale – reprezintă activele nemateriale referitoare la: cheltuielile efectuate la constituirea societăților comerciale, cheltuielile pentru cercetare, concesiunile, brevetele, licențele de fabricație, mărcile de fabrica, fondul comercial, programele informatice etc.
Imobilizările corporale – reprezintă activele materiale (palpabile) – sub formă terenurilor si mijloacelor fixe (utilaje, clădiri, mașini, calculatoare, plantații, animale etc.) Imobilizări financiare – reprezintă titluri de valoare (acțiuni/părți sociale) deținute pe termen mediu și lung în capitalul altor societăți sau creanțe imobilizate (împrumuturi acordate pe termen mediu și lung altor societăți).
1. Anghel L., Florescu C. , Zaharia R. – Aplicaţii în marketing, Editura Expert, Bucureşti, 1999 ;
2. Avarvarei I . ,Macovei Gh. – Agricultura şi economia de piaţă în contextul integrării europene , Lucrare ştiinţifică U.A.M.V. Iaşi , volumul 40 , seria Agronomie1997.
3. Bajure T. – Agricultura autohtonă în competiţie cu cea mondială , IEMI
–agro, Chiţinău , 2005, 137 p .
4. Bajure T. – Metode noi de integrare şi cooperare în cadrul sectorului agroalimentar şi etapa postrevoluţionară . IEMI – agro .Chişinău 2004,137p
Alege cea mai comodă metodă pentru tine: direct sau ca membru.
Intri în contul tău de membru și cumperi un pachet de descărcări.
Plătești imediat, fără cont și primești link-ul de descărcare pe email.